(10)

Min hemliga tvilling

e-bok


En dag upptÀcker Leia av en slump en robot som ligger pÄ pingisbordet i ett lÄst rum i kÀllaren. Leias förÀldrar jobbar med AI (artificiell intelligens), och de verkar i hemlighet ha byggt en kopia av Leia en konstgjord tvilling. Men varför har de byggt den dÀr saken? Och varför Àr den en kopia av just henne? NÀr hennes förÀldrar Äker pÄ AI-konferens och farfar flyttar in för att hÄlla ett öga pÄ Leia smyger hon ner i kÀllaren igen, och lyckas vÀcka roboten. Den liknar henne pÄ pricken, men har till skillnad frÄn Leia en fantastisk inlÀrningsförmÄga. Leia fÄr en idé: Den konstgjorda flickan som hon ger namnet Nova ska göra matteprovet i hennes stÀlle. Fast kan det verkligen vara sÄ enkelt?

Min hemliga tvilling Àr en tÀnkvÀrd, rolig och dramatisk berÀttelse, inspirerad av Mary Shelleys Frankenstein, som utspelar sig i ett nu dÀr teknikutvecklingen kommit lite lÀngre. Det handlar om vÀnskap, syskonskap och om vad det Àr att vara mÀnniska.



4.1

10 recensioner

Jenny

2021-04-02

En riktig bladvĂ€ndare. Att hitta en hemlig tvilling som hĂ„lls hemlig genom hela boken, förĂ€ldrarnas frĂ„nvaro och deras hemligheter. SĂ„ mycket spĂ€nning. Även passande karaktĂ€rer i boken. BĂ€sta vĂ€nnen flyter in i historien pĂ„ ett naturligt vis. Jag lĂ€ste boken pĂ„ tre dagar, min dotter Ă€lskade boken ocksĂ„. Fylld med vĂ€nskap, konflikter i ett barns vardag, spĂ€nning, Ă€ventyr. ett barns Ă„nger och oro nĂ€r saker och ting spĂ„rar ur hand. Rekommenderar alla att lĂ€sa boken. Relativt lĂ€ttlĂ€st dessutom.

Elona

2020-10-02

JĂ€tte bra