(117)

Min alltför vackra syster

ljudbok och e-bok


I skuggan av andra världskriget växer Teresa och Angelina upp på landsbygden i det fattiga Puglia. De är så olika som två systrar kan vara, Angelina vacker och rebellisk, Teresa blyg men pålitlig. Det är en vardag präglad av kamp för att överleva och när deras far saknas i kriget har deras mor inget annat val än att bli den mäktige baron Personès älskarinna. Skvallret och skammen som sedan följer familjen ger ringar på vattnet.

Angelina är den enda som bortser från det, istället drömmer hon om ett annat liv, ett liv som är långt bort från deras torftiga tillvaro. Hon är menad för något större och bättre.

Hennes skönhet och hennes längtan efter en annan värld blir också familjens stora sorg.

Rosa Ventrella har skrivit en familjesaga där en lång kamp mellan de fattiga arbetarna och de rika markägarna påverkar människor mer än kriget. Där myter och vidskepelse är en del av livet. Och framförallt där familjebanden är viktigare än allt annat.Min alltför vackra systerär Rosa Ventrellas andra bok på svenska.



3.2

117 recensioner

Gunilla

2021-07-08

Inget för den som vill ha något roligt att lyssna på. Vacker och tragisk, och mer beskrivning än berättelse.

e.arfara

2021-01-17

Jag är

Mira

2020-12-19

FANTASTISK BRA BOK OCH JAG KAN INNERLIGT REKOMMENDERA DEN DÅ VI HAR DET SÅ BRA PÅ SÅ VIS KAN DU OXÅ MÅ LITE BÄTTRE OM DU LYSSNAR PÅ DENNA SJÄLVUPPLEVDA BOK, samt en otroligt mjuk och inlevelseförmåga att berätta boken. Ja, eller Läs den smaken är som bak... och vi gillar olika skrifter men jag gillar att få bilder av varje blad av boken. otroligt bra såå rekommenderas starkt