(453)

Mille Markovic: Biografin

ljudbok och e-bok


Den 23 januari 2014 sköts Mille Markovic ihjÀl med fyra skott i huvudet. Han hittades pÄ kvÀllen sittande i sin bil vid StÄltrÄdsvÀgen i Ulvsunda i Bromma. Han blev 52 Är. Detta Àr hans biografi.

Mille Markovics första minne Àr nÀr hans mor hittades död, hÀngande frÄn körsbÀrstrÀdet i den lilla serbiska byn dÀr han vÀxte upp. Vid mitten av 1960-talet flyttade han med sin far till Sverige.

Mille Àr en mÀnniska som fÄtt slÄ sig fram i livet. En uppvÀxt under stÀndiga konflikter och fosterhemsplaceringar ledde fram till en framgÄngsrik boxningskarriÀr. DÀrefter upptÀckte han att det var bÄde roligare och mer lukrativt att driva svartklubbar och strippstÀllen. Numera Àr han kÀnd som storgangstern som fÄtt den svenska makteliten att darra.

Vi fÄr lÀsa om mordförsök, rysk roulette, tortyr, missbruk, men ocksÄ om Milles kÀrlek till sina barn och hans förtvivlade försök att leva ett bra liv.

Journalisterna Beata Hansson och Deanne Rauscher har intervjuat Mille och ett stort antal av hans familjemedlemmar, vÀnner och fiender. Det finns inte mÄnga biografier över framstÄende kriminella som Àr lika hÀnsynslös och naken som den hÀr.

Förordet Àr skrivet av professorn i kriminologi Jerzy Sarnecki.


UpplÀsare: Mats Eklund
LĂ€ngd:

3.8

453 recensioner

pappa

2024-02-19

LÄng lyssna inte lÀsa

Andreas

2023-10-02

RĂ€tt ok

Fredrik

2022-03-10

Vilket liv den hĂ€r mannen levt, vilken fruktansvĂ€rd ilska han har burit inom sig sedan tre Ă„rs Ă„lder. SvĂ„rt att tycka synd om en sĂ„ grovt kriminell man men vem Ă€r det egentligen som Ă€r de tungt kriminella i samhĂ€llet? LĂ€s/lyssna sĂ„ fĂ„r ni reda pĂ„ ett och annat om vad som försiggĂ„r bakom det ”fina” toppskiktet. Usch!