(136)

Med lögnen som vapen

ljudbok och e-bok


Världen skakades om när Donald Trump valdes till USA:s president 2016. Ytterst få experter förutsåg att en man utan politisk erfarenhet och med ett dubiöst rykte som fastighetsmagnat skulle nå landets högsta post efter en valkampanj präglad av lögner, smutskastning och bisarra utspel.

I Med lögnen som vapen beskriver statsvetaren Erik Åsard personen Donald Trump och de människor, miljöer och sakfrågor som bidrog till hans politiska kometkarriär. Här berättas om Trumps bakgrund och hans karaktärsegenskaper, hans narcissism, lögner och halvsanningar, hans förkärlek för konspirationsteorier och ständiga behov av smicker.

Här finns även en inträngande diskussion om vilka konsekvenserna kan bli för ett samhälle där makthavarna, medvetet eller slentrianmässigt, ständigt ljuger för medborgarna.

Boken är nödvändig läsning för alla med intresse för hur USA kommer att utvecklas åren efter valet 2020 – med eller utan Donald Trump vid rodret.


Uppläsare: Martin Halland
Längd:

3.8

136 recensioner

Dana

2024-03-21

En författare som ogillar Trump. Höjer i stort sätt alla andra fd presidenter och möjliga kandidater men sågar Trump. Ingen opartisk bok iaf 😂

Lars-Ola

2021-01-16

En klok, välskriven och kritiskt skildring av Trumps påverkan på amerikansk politik den politiska historia som lett fram till hans seger 2016. Förvånande och tragiska fakta med rikliga referenser till annan litteratur inom samma ämne. Högaktuell och högt rekommenderad av mig.

Ekaterina

2020-12-05

Boken passar bara för dem som vet mycket om USA:s politik, för mycket propaganda