(10)

Matriarkatet

ljudbok och e-bok


26-Äriga Mikael har fÄtt ett sommarjobb pÄ en tidning i Stockholm och flyttar i hopp om att utvecklas som journalist. NÀr han en dag hör tvÄ 30-Äriga kvinnor prata om hur de köper sex trots att de Àr i relationer bestÀmmer han sig för att skriva ett reportage om prostitutionen i Stockholm. Till sin hjÀlp har han Igor, en rysk prostituerad man som vill sluta sÀlja sex.

VÀgen till publiceringen Àr minst sagt gropig och hans chef Ulla verkar inte vilja att han ska fÀrdigstÀlla reportaget. För att kunna bolla alla nya tankar och funderingar som dyker upp pÄ vÀgen startar Mikael en diskussionsgrupp pÄ jobbet - bara för mÀn.

Men varför möter Mikaels reportage pÄ sÄ mycket motstÄnd? Hur ska han kunna hjÀlpa Igor komma ur hallickens grepp? Och vad kan diskussionsgruppen fÄ för konsekvenser?

"Matriarkatet" Àr en laddad roman dÀr könsmaktsordningen Àr ombytt. Den följer Mikaels upptÀckt av de matriarkala mönster, normer och strukturer som samhÀllet bygger pÄ. En aktuell och tankevÀckande berÀttelse som ifrÄgasÀtter dagens samhÀlle.



2.5

10 recensioner

Johanna

2023-06-13

RÀtt sÄ bra bok men tyvÀrr katastrofalt dÄligt inlÀst.

Matilda

2022-11-07

Intressant, annorlunda och viktig bok.