(175)

Marschbataljon

ljudbok och e-bok


Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet Àr stationerade pÄ östfronten. Vart de Àn vÀnder blicken ser de den enorma förstörelsen som följer kriget. För den tyska krigsmakten Àr de inte mer Àn offer för den Röda armén. Plutonen har fÄtt order om att rekognosera pÄ den ryska sidan. IklÀdd ryska uniformer, i fyra erövrade stridsvagnar, rullar de över grÀnsen till fiendes sida mot ett uppdrag som innebÀr döden om de avslöjas.

"Marschbataljon" Àr den fjÀrde delen i serien om Sven Hassel och de andra soldaterna i det 27:e straffregementet. Hassels böcker följer en sammansvetsad grupp soldater som alla tvÄngskommenderats till tyska armén, och som tvingas kÀmpa i ett krig som ingen av dem tror pÄ.

Sven Hassel Ă€r pseudonym för den danska författaren BĂžrge Willy Redsted Pedersen (1917–2012), som under andra vĂ€rldskriget verkade för den tyska sidan. Pedersen menade att hans böcker Ă€r baserade pĂ„ egna upplevelser frĂ„n kriget, men det Ă€r nĂ„got som har ifrĂ„gasatts av bĂ„de journalister och historiker. FĂ„ författare har som Hassel sĂ„ nĂ€rgĂ„nget och med en sĂ„ bister realism fĂ„ngat andra vĂ€rldskrigets brutala verklighet och soldaternas illusionslösa, grovkorniga humor.


UpplÀsare: HÄkan Mohede
LĂ€ngd:

4.0

175 recensioner

Peter

2022-06-27

Hassel Àr Hassel.