(6026)

Markoolio, mörkret och den rosa bubblan

ljudbok och e-bok


"En underhållande och bitvis väldigt sorglig biografi som förmodligen kommer att ligga på mångas nattduksbord. "Jag är Zlatan"-kvaliteter i en lättläst bok om en populär person som kom från noll och fick hela kungariket”

- Gefle Dagblad

”Författarna lyckas skickligt ena bokens båda världar och resultatet är en gripande och intressant biografi som är en av de bästa på marknaden just nu.Helhetsbetyg: 5.”

- Bibliotekstjänst/BTJ

"Genomarbetad och ärlig"

- Göteborgs-Posten

"…det är en biografi skriven nära personen den ska handla om. Mellan raderna hör jag Markoolios lite burkiga röst, hur han beskriver sitt liv med en outtömlig fascination över att det ändå blev folk av honom också. Han är fortfarande förtjust i Markoolio-delen av sig själv, lojal med sådant som han lika väl hade kunnat vifta bort som fjantigt. Det är just detta, hans envisa krav på att ljuset och humorn ska få plats, som gör att jag till slut också blir berörd av bokens mer sorgsna kapitel."

- Elina Pahnke, Sydsvenskan

”Är så imponerad av hur lyhört den är skriven. En fascinerande klassresa från fattigdom, våld och missbruk i hemmet. Men också en påminnelse om vad det gamla jämlika Sverige betydde för att göra Markoolios resa möjlig. Han gick i skola med finansministerns barn, fick extrapengar av socialen och kunde utvecklas kreativt genom folkets hus. Skäms en aning för min snobbiga syn på Markoolio back in the days…”

-Jonna Sima, ledarskribent på Aftonbladet

"Rekommenderas varmt. Allvar, humor, värme och en stor portion hembygdshistoria. Sträckläste med stor behållning."

- Bosse Ståldal, Ormingelegendar.

För Markoolio var livet en skön fest och allt ett skämt – för Marko Lehtosalo var livet en kamp. Mot styvfarsans slag med bältet, mot morsans spritmissbruk och mot att hånas i skolan för märkeskopior och skidor hittade i soprummet.

”Markoolio – mörkret och den rosa bubblan” är den osannolika berättelsen om hur en dömd ungdomsbrottsling från Orminge utanför Stockholm blev en av Sveriges största artister. Med Markoolio skapade Marko Lehtosalo en hitmaskin och tog listorna med storm. Han kastades in i ett framgångshjul som snurrade allt snabbare. Samtidigt bar han på mörka minnen från barndomen.

I ett uppmärksammat sommarprat 2018 avslöjade Marko hemligheterna som han, hans mamma Irma och hans syskon burit på i så många år – nu berättar han för första gången hela sin historia.



4.5

6026 recensioner

Sara

2024-03-17

Den bästa boken jag lyssnat på, på mycket länge. Så välskriven och ärlig. Jag är själv uppvuxen med Markoolio och att lyssna på denna boken öppnar upp dörren att prata om det som gör ont men sen kunna skratta igen. så bra.

Sara

2024-03-13

Gripande!

Beatabajs

2024-03-09

Wow wow wow! Har aldrig gråtit och skrattat så här mycket samtidigt❤️ tack för att då får mig att våga få min röst hörd❤️