(0)

Marionett

e-bok


Romanen «Marionett» Àr en naken, intrÀngande och gripande skildring av en ung mÀnniskas utveckling och mödosamma vÀg mot sjÀlvinsikt och mognad, en berÀttelse med strÄlkastarljuset riktat mot tillvarons teaterscen, dÀr livsglÀdjen och humorn, trots dystra omstÀndigheter, stÀndigt lurpassar i kulissen.

SvÄra barndomsupplevelser ligger till grund för Maris förlorade tillit till livet. Hennes kamp för att erövra tron pÄ vÀnskap och kÀrlek Àr ett vittnesbörd om mÀnniskans inneboende kraft att resa sig ur kÀnslor av sorg och övergivenhet, om modet att möta sig sjÀlv och att slutligen vÄga sprÄnget att leva.

«Till ljudet av mollstÀmda toners dova klang föddes min lÀngtan en regntung augustidag i min tidigaste barndom. Den liknade en ensam frusen stjÀrna pÄ en natthimmel dÀr dagens sommarlÀtta moln i skymningen plötsligt övergÄtt i stormdrivna, sönderslitna skyar, blÄsvarta, hotfulla. En dröm, nÀrd av en skuggvÀrlds tÀtnande mörker eller en livslögn, som lÀnge hindrade mig frÄn att trÀnga in till min innersta smÀrtpunkt, den under lÄng tid fördolda sanningen om mig sjÀlv.»