(348)

Marias bok: En släkthistoria

ljudbok


Del 2 av 35. En episk släktsaga som tar sin början på 1600-talet och följer sju generationer av starka och modiga kvinnor. Generationer fyllda av svåra umbäranden och sorg, men också av kärlek, hopp och kvinnokamp. Liv och död följs på nära håll då arbete som barnmorska, med medicin och mystik, löper som en röd tråd genom kvinnornas liv.

Liv sa aldrig nej när någon bad om hjälp mot sjukdom och smärtor, ändå var hon föraktad och utstött. Men hennes dotter Maria stod rak i ryggen inför bygdens folk, och svor på att de alla ödmjukt skulle be hennes mor om förlåtelse. Då prästen Mogens Skanke bad henne om att bli hans lärling såg hon sin chans till ett liv hon annars bara kunde drömma om. Men då måste hon lämna sitt hem och sin familj - och kanske ge avkall på kärleken.



4.1

348 recensioner

RoseMarie

2022-03-13

Känner mig lite tveksam till serien. Läser många historiska romaner och är noga med att faktauppgifterna ska vara korrekta så långt det går. Tycker också språket är väldigt viktigt. Det får inte vara för ”enkelt” eller kryddas med modernt språkbruk. Jag vill lära mig något, fångas av den historiska tidens stämning. Den här delen i bokserien blev i dessa hänseenden lite bättre mot slutet så jag ger del tre en chans….

Marie

2020-12-13

Bra å spännande början😃 på de 2 jag hitintills har läst. En mycket lovande början, och spännande! Författarinnan är ny för mig. Uppläsaren dock en aningens stel. Men blir mycket i andra boken, så nu flyter det på mjukt och behagligt. Bra!

Andreas

2020-09-14

Okej, lite långrandig.