(488)

Mareld

ljudbok och e-bok


Mareld Ă€r tredje delen i Camilla och Viveca Stens kritikerhyllade rysarserie för slukarĂ„ldern. Övernaturligheter hĂ€mtade frĂ„n nordisk folktro möter skĂ€rgĂ„rdsskrock och bĂ€ddar för strĂ€cklĂ€sning.

Tuva trÀnar pÄ sina magiska förmÄgor och brottas med saknaden efter bÀsta vÀnnen Rasmus som flyttat in tillbaka till stan, men vardagen skakas om nÀr en WaxholmsbÄt oförklarligt fryser fast i isen under en av sina turer och alla ombord försvinner. Det talas det om det som en fruktansvÀrd olycka. Tuva Àr inte lika sÀker. Kan det vara magiska krafter inblandade?

Samtidigt sprider Marelden sitt sken över skÀrgÄrden, ett ont omen enligt de gamla pÄ öarna. Farliga tider vÀntar.

NÀr Tuva fÄr veta att Waxholmsolyckan Àr SjörÄets verk, hennes blodsoffer för att skaffa sig mer makt, inser hon att hÀmnden SjörÄet ruvat pÄ kommer att bli större Àn nÄgon kunnat ana. Innan vintersolstÄndet - nÀr magin Àr som starkast - mÄste Tuva hitta ett sÀtt att stoppa henne frÄn att sÀtta sina planer i verket.

Men offret Tuva mÄste göra den hÀr gÄngen Àr nÀstan mer Àn hon kan uthÀrda ...

"SÀllan har svensk folklore anvÀnts sÄ smart, sÄ effektivt, sÄ förföriskt.

Det hÀr Àr ett Àventyr som man bara dras in i, man vill vara med Tuva i hennes vÀrld, bara sjunka in i den hÀr boken och aldrig komma upp till ytan igen!"

Belinda Graham, Tidningen Kulturen om Sjörök



4.1

488 recensioner

Nina

2024-03-22

superbra vill ha en fortsÀttning

Anonym

2023-06-26

spÀnnande

HannaPanna

2022-12-20

SpÀnnande och bra