(595)

Mare Balticum III: Gävle har fallit

ljudbok


En lugn majdag i Gävle förvandlas till ett levande helvete när ryska stridskrafter intar hamnen. Fjärrbekämpning mot strategiska mål sker med kryssningsrobotar och artilleri. Stadens försvar är berett efter bästa förmåga och motanfall inleds omedelbart.

Det är en ojämn kamp mot en överlägsen fiende. Gävles försvarare gör vad de kan mot ryssarnas välplanerade anfall. Trots några ljusglimtar är oddsen för vinst obefintliga.

När röken skingras är det ett Gävle i ruiner som möter de överlevandes ögon.

"Gävle har fallit" är del tre i den spännande serien "Mare Balticum". En fascinerande alternativ historieskildring som tecknar en realistisk bild av hur ett anfall mot Sverige skulle kunna utspelas, och överlevas. Måstelyssning för alla som är intresserade av krig och spänning.



4.0

595 recensioner

Johan

2023-09-20

Nästan den bästa boken i serien hittills. Mer huvudpersoner och mer fyllnad omkring dem. Fortfarande är det väldigt många beskrivningar av personer som dör i kommande mening och sedan aldrig nämns igen.

anders

2023-02-20

Skagerlund skriver med bra driv och högt tempo och skapar en spännande berättelse. Däremot hade berättelsen mått bra om Skagerlund sett över olika facktermer han använder så att det hade varit samma genom hela boken. Vissa begrepp och termer upplevs mer civila än militära och berättelse hade blivit ännu trovärdigare om Skagerlund gjort den bearbetat detta

Björn

2023-01-14

Bra intrig