(3773)

Marcoeffekten

ljudbok och e-bok


"VÀrldens trÄkigaste dag", stod det i en tidning om den 11 april 1954. Men frÄgar man pojken Marco sÄ var den 11 april 1954 vÀrre Àn sÄ, den var snarare liktydig med Hitlers födelsedag. För den 11 april 1954 föddes Zola, mannen som Àr Marcos farbror, som med cynisk kyla bryter ner och utnyttjar mÀnniskor i sin nÀrhet, och tvingar klanens medlemmar in i kriminalitet.

Marco Àr snabbtÀnkt och lÀrs snabbt upp till tiggare, ficktjuv och inbrottstjuv. Men han hatar sitt liv och allt det Zola stÄr för. Och nÀr han förstÄr att familjen vill göra honom till krympling ser han ingen annan utvÀg Àn att rymma sÄ lÄngt bort han kan.

NÄgra mÄnader efter sin rymning upptÀcker han nÄgot Ànnu vÀrre. Han fÄr se en affisch med ett foto av en man som Àr saknad, en man som han sett ligga död i nÀrheten av sitt eget hem. Den vetskapen kan ge Marco chansen att göra upp med Zola och resten av klanen, inklusive hans egen far. Men det Àr ocksÄ en vetskap som utgör en fara för hans eget liv.

Vad Marco inte vet Àr att det inte bara Àr familjen som vill se honom död. Men det vet Ä andra sidan Avdelning Q inom Köpenhamnspolisen, och lÄngsamt dras Carl Morck, Assad och Rose in i saken, med trÄdar in i regeringen och lÄngt ut i Afrikas djungler.


UpplÀsare: Stefan Sauk
LĂ€ngd:

4.1

3773 recensioner

mia.wredenmark

2024-04-16

SĂ„ bra 😊

Anonym

2024-04-11

Mycket bra

Anonym

2024-04-11

bra men kÀndes lite lÄngtrÄkig den först halvan av boken.