(136)

Mannen utan ansikte

ljudbok


Den rysk-amerikanska journalisten Masha Gessen berÀttar hÀr hur Vladimir Putin, en skrupelfri och makttörstande KGB-agent, genom skickligt manipulerande och hÄrda nypor blivit den mÀktigaste mannen i Ryssland.

Efter ha att kommit till makten som premiÀrminister och senare president i Ryssland 1999, har Vladimir Putin gradvis tagit kontrollen över de ryska medierna. Han har utmanövrerat och eliminerat politiska rivaler och nedmonterat landets unga och sköra demokrati.

Som verksam journalist i Ryssland har Masha Gessen sjÀlv upplevt denna förÀndring och sett hur flera av hennes vÀnner och kolleger trakasserats och försvunnit under mystiska omstÀndigheter. MÄnga menar att Putin under sitt styre har omvandlat Ryssland till ett land som utgör ett större hot mot den egna befolkningen Àn mot vÀrlden utanför.

Mannen utan ansikte Àr en sensationell, modig och skakande berÀttelse om Vladimir Putins vÀg till makten. En upprörande berÀttelse om sanningen bakom Anna Politkovskajas död och bombningarna i Moskva med mera. Vi fÄr se hur Putin likt en envÄldshÀrskare hÄller Ryssland i ett jÀrnhÄrt maktgrepp.


UpplÀsare: Martin Halland
LĂ€ngd:

4.0

136 recensioner

Johanna

2022-05-12

Intressant bok.

Dana

2022-05-01

SvÄrt att hÄlla reda pÄ alla namn men intressant bok!!

Annika

2022-03-30

Viktig bok som förklarar hur kriget i Ukraina kan ha börjat och fÄr lov att fortsÀtta.