(703)

Mannen som hyrde en familj

ljudbok och e-bok


Gustav, 83, har alltid prioriterat karriÀren framför att skaffa fru och barn. Trots sin

Älder har han inga planer pÄ att lÀmna sina höga positioner. Men mitt under ett styrelsemöte faller han ihop av en stroke och livet blir aldrig mer detsamma. Han flyttar in pÄ ett lyxigt Àldreboende dÀr det som rÀknas Àr att ha nÀra och kÀra som kommer pÄ besök. Eftersom Gustav alltid strÀvat efter att vara lyckad hyr han en familj. Men istÀllet för en perfekt sÄdan fÄr han en evighetsstuderande loser till son, en ensamstÄende mamma till svÀrdotter och tvÄ jobbiga ungar till barnbarn.

Mannen som hyrde en familj Àr en tragikomisk feelgood med karaktÀrer som griper tag och vÀcker kÀnslor. Bakom humorn och den lÀttsamma stilen finns ett djup som manar till eftertanke: Hur lÄngt Àr man beredd att gÄ för att slippa ensamheten och för att behÄlla fasaden? Vad Àr en familj egentligen? Kan man Àndra sitt sÀtt att vara, Àven lÄngt upp i Äldern?

Susanne Brijker föddes 1969 i FinspÄng. Hon har en examen i biomedicinsk vetenskap frÄn universitetet i Leiden och en i omvÄrdnad frÄn Röda Korsets högskola. Idag bor hon i JÀrfÀlla utanför Stockholm och arbetar som nattsjuksköterska. Idén om gubben Gustav som hyr en familj fick hon genom sitt jobb dÀr hon trÀffar mÄnga mÀnniskor som Àr ensamma pÄ Älderns höst, trots att de har familj.


UpplÀsare: Gert Lundstedt
LĂ€ngd:

4.3

703 recensioner

Willy

2024-04-30

En underbar och lÀttlyssnad fantastik bok riktigt ledsen nÀr den var slut tack tack

Ingela

2024-03-07

jÀtte bra bok

Malin

2024-02-05

Underbart mysig och fin bok. UpplÀsaren Àr klockren! SÄÄ fin historia!