(68)

Manhattan transfer

ljudbok och e-bok


Utan nÄgon reservplan och med en pÄse svensk lakrits i vÀskan reser Vienna Anderzén ensam till New York. Drömmen Àr att bli fotograf. Bakom sig lÀmnar hon en traumatisk separation, ett strukturerat jobb som havererat och arga lappar frÄn grannarna.

Det Vienna vet om staden har hon lÀrt sig frÄn amerikanska teveserier. Men livet i den neonbelysta betongdjungeln visar sig bli en omtumlande upplevelse. Hon flyttar in i ett kollektiv i Brooklyn dÀr hon trÀffar den sargade levnadskonstnÀren Courtney och hunden Play. Snart upptÀcker Vienna nya sidor av sig sjÀlv. För att överleva i staden och uppnÄ sin dröm mÄste hon slÀnga prÀktigheten och kontrollbehovet Ät sidan. Hon mÄste bli streetsmart.

Manhattan Transfer Àr en rapp feelgood om frigörelse och sjÀlvstÀndighet, om att finna sig sjÀlv. Katja Hvenmark-Nilsson bodde sjÀlv ett Är i New York och boken Àr en hyllning till staden och de oförglömliga möten hon upplevde dÀr.

KATJA HVENMARK-NILSSON, född i Uppsala 1983, Àr utbildad gymnasielÀrare i engelska och svenska, och varvar idag arbetet som lÀrare med att frilansa som förelÀsare och konsult.Manhattan TransferÀr hennes skönlitterÀra debut, hon har tidigare skrivit tvÄ facklitterÀra böcker om arbetet som lÀrare.


UpplÀsare: Jenny Lindberg
LĂ€ngd: