(138)

Mamsell Caroline

ljudbok och e-bok


"Jag ska inte finna mig i detta. Jag ska ge igen. Jag ska."

Det är i mitten av 1800-talet. Koleran sprider sig snabbt genom Sverige och orsakar mycket lidande. Den unga prästdottern Caroline lider dock av något annat, hon har en obesvarad kärlek till Uppsalastudenten Rickard. När hon får reda på att han tänker gifta sig med någon annan så brister hennes hjärta. Hon bestämmer sig för att lämna hemmet och flytta till sin syster Sofie i Vadstena.

Systern Sofie, som nyligen välkomnat ännu ett barn till världen, lever tillsammans med sin man Leonard som är predikant på hospitalet i staden. När Caroline ser hur hennes syster är helt utarbetad och blir allt svagare för varje dag bestämmer hon sig för att hjälpa till med barnpassning och hushållssysslor. Men Caroline har svårt att foga sig efter omgivningens förväntningar. Hon ses som bråkig och besvärlig när hon ifrågasätter och ställer krav – hon låter sig inte bli behandlad hur som helst. Snart lär sig dock Caroline att allt inte är som det verkar vid första anblick. Hon inser att den bild hon haft av de intagna på hospitalet är långt ifrån sanningen och den försynta Leonard visar sig vara någon helt annan än den han ger intryck av.

Elisabet Peterzén är en svensk författare som har skrivit ett flertal romaner. Hon debuterade år 1964 och fick år 1969 stipendium av stiftelsen Litteraturfrämjandet. För boken "Mamsell Caroline" vann hon första pris i Bra Böckers romantävling.


Uppläsare: Emma Stocke
Längd:

3.4

138 recensioner

R

2023-11-07

Mysig historia, men tyvärr väldigt rörig bok utan några närmare beskrivningar

Anonym

2023-06-27

Det t

astrid

2023-06-23

Hi Guiyang if y hi