(2432)

Mammas son banditen - en brutal roman om kriminalitet

ljudbok


Min lillebror Mehdi har alltid varit morsans lilla Àlskling, men kvinnan hade inte rÀknat med att snorungen skulle bli vÀrsta banditen.

Ärligt talat, Ă€n idag fattar familjen nada. Hur gick det hela till? Lillbrorsan har fĂ„tt samma uppfostran som vi: KĂ€rlek, omvĂ„rdnad, ett bra hem. En familj som tar hand om varandra. VĂ„r kĂ€ra mor gjorde allt för oss och Ă€nnu mer för den dĂ€r-a bortskĂ€mda ungen. Vi smugglades ut frĂ„n Iran under kriget och kom till Sverige, sjĂ€lvaste himlen. Vi trodde att vĂ„ra problem var över, men oj, oj, oj vad fel vi hade.

Mehdi stod utanför ytterdörren i en röd Aqua Limone-tröja, han ringde pĂ„ igen. Jag öppnade. Är du vaken brorsan? sa han Ă€ngsligt. Lillbrorsan var kritvit i ansiktet, han sĂ„g jĂ€vligt nojig ut. Mina tankar gick Ă„t alla hĂ„ll, hade han skadat nĂ„gon? Hade nĂ„gon dött? Var aina efter honom? Vad gör du hĂ€r mitt i natten? Vad i helvete har du gjort, Mehdi? Lillbrorsan tittade pĂ„ sina blodiga Air Jordan-sneakers, men sa inget. Jag blev livrĂ€dd. Det hĂ€r-a var inte likt Mehdi. Han brukade Ă„ka hem till sina compadres och tvĂ€tta av sig blodet. Det hĂ€r-a sĂ„g inte bra ut. Jag bad till Gud att ungen inte hade mulat nĂ„gon. Vad fan ska jag sĂ€ga till morsan? tĂ€nkte jag. Svara för helvete! Vad fan har du gjort, Mehdi? Han svarade med darrig röst: Du mĂ„ste köra mig till sjukan...

MEHDI SEYYED

Född i Iran och uppvuxen i Göteborgs förorter. 2002 grundade Mehdi med sina vÀnner den första Bandidosavdelningen i Göteborg. Mehdi Seyyed har under flera Är varit en av de mest omskrivna personerna i VÀstsverige, men han har aldrig stÀllt upp pÄ nÄgon intervju. I den hÀr romanen fÄr du för första gÄngen ta del av Mehdi Seyyeds historia om livet i den undre vÀrlden. 2008 och 2009 dömdes han till sammanlagt nio Är och sju mÄnaders fÀngelse och han avtjÀnade hela sitt straff i superbunkrarna pÄ Hall och Kumla. I juni 2014 frigavs han frÄn Kumlabunkern. Mehdi Àr fortfarande aktiv i mc-klubben Bandidos. Numera tillhör han nationalavdelningen Europa.

ARASH RAOUFI

BrottmÄlsadvokaten Arash Raoufi fick tidigt lÀra sig gatans spelregler under sin uppvÀxt i en av Göteborgs förorter. Formad av förortsliv och inspirerad av anglosaxisk rÀtt Àr hans yrkesteknik likt ingen annan. Arash har medverkat i flera uppmÀrksammade mÄl som den vÀrldsberömda InstagramrÀttegÄngen och försvarat klienter misstÀnkta för grov brottslighet. Med framgÄng har han försvarat klienter Ànda upp till Högsta domstolen.


UpplÀsare: Johan Holmberg
LĂ€ngd:

4.1

2432 recensioner

Mari

2024-04-10

spÀnnande och helt underbar

Anonym

2024-04-02

Hade behövts redigerats mer, bÄde sprÄkligt och strukturmÀssigt.

Ismail

2024-02-29

Intressant