(134)

Malala Yousafzai - Ett liv

ljudbok


Boken skildrar Malala Yousafzais uppvÀxt i Pakistan, hur hon 2012 blev skjuten av talibanerna nÀr hon var pÄ vÀg hem frÄn skolan. Brottet hon begÄtt? Att stÄ upp för sin och andra barns rÀtt till skolgÄng och studier. Efter att hon blev skjuten blev hon förflyttad till Storbritannien för att fÄ lÀkarvÄrd. Idag Àr det hennes och familjens nya hemland.

Malala Yousafzai har blivit en internationell talesperson för allas lika rÀtt till utbildning och har inspirerat elever och barn runt om i hela vÀrlden att stÄ upp för sina rÀttigheter att fÄ utbilda sig.

2014 fick hon Nobels fredspris för vuxna, och strax dĂ€rpĂ„ Ă€ven ”barnens fredspris”, eller Worlds childrens prize som det ocksĂ„ kallas, för sina insatser för allas rĂ€tt till utbildning.

Ett liv Ă€r serien med lĂ€ttlĂ€sta biografier. HĂ€r finns utrymme för lĂ€ngre och mer djupgĂ„ende resonemang, vilket gör böckerna lĂ€mpliga att anvĂ€nda i undervisningen – och att sĂ€tta i hĂ€nderna pĂ„ den elev som gĂ€rna lĂ€ser om personer som förĂ€ndrat sin tid och pĂ„verkat hur vĂ„rt samhĂ€lle ser ut i dag.

LÀttlÀsta böcker frÄn Vilja Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för en vuxen lÀsare.



4.0

134 recensioner

Kenncia

2024-02-28

Dommage qu’il est pas en français!

Filippa

2022-03-18

Fantastisk Ă€r SĂ„Ă„ bra kan lĂ€sa den 100000 gĂ„nger ❀❀❀❀❀❀