(273)

Magiska godiskulor

e-bok


LYSSNA OCH LÄS · Följ med i de fantastiska bilderna samtidigt som texten lĂ€ses upp av Ylva HĂ€llen, kĂ€nd frĂ„n SVT barn.

Magiska godiskulor handlar om pojken Dongdong som i början av boken leker ensam med hÀngande huvud, till synes ett lite sorgset och ensamt barn. Men nÀr han gÄr till en affÀr och köper en pÄse godiskulor förÀndras allt för honom, för nÀr han Àter av dem kan han plötsligt höra röster och tankar frÄn ovÀntade hÄll: soffan som klagar pÄ pappans pruttar, den strÀnga pappan som hela tiden glömmer sÀga att han Àlskar sin son, hunden som sÄ gÀrna vill att Dongdong ska leka med honom, och sÄ den döda mormodern som har det bra dÀr hon Àr.

Det Àr en en otroligt fin och lite sorglig berÀttelse som slutar i dur, nÀr Dongdong stÀrkt av sina nya erfarenheter vÄgar frÄga en kompis om de ska leka. BerÀttelsen förhöjs av Baeks hÀpnadsvÀckande illustrationer, som bestÄr av oerhört detaljrika lerfigurer som Àr avfotograferade i minityrmiljöer.

Baek Heenas bildvÀrldar Àroriginella, men samtidigt tillgÀngliga. De öppnar dörren till det förunderliga och magiska och hon förnyar bilderboksmediet genom egna tekniker och konstnÀrliga lösningar.

Ur ALMA-juryns motivering: »Med utsökt kÀnsla för material, miner och gestik iscensÀtter Baek Heenas filmiska bilderböcker berÀttelser om barns ensamhet, möten och gemenskap. I hennes suggestivt uppbyggda miniatyrvÀrldar blandas molnbullar och sorbetmÄnar, djur, badféer och mÀnniskor. Dörren till det vidunderliga stÄr alltid öppen. Det Àr sinnligt, skarpt och svindlande.«



4.0

273 recensioner

Bella✌

2022-03-28

SĂ„ bra