(38)

Magikernas kung

e-bok


NÀr en betjÀnt mördas under en jakttur blir det början pÄ ett nytt Àventyr ett Àventyr som inte liknar nÄgot annat. Det som förvÀntas bli en sorglös kryssning till fjÀrran lÀnder tillsammans med barndomsvÀnnen Julia, förvandlas till en mardröm dÀr de utan förvarning kastas tillbaka till Quentins dystra förÀldrahem. VÀl dÀr visar det sig att endast Julias hemmagjorda version av svart magi kan rÀdda dem och allt de hÄller kÀrt.

Magikernas kung Àr en mörk resa till djupet av fantasygenrens hjÀrta, ett episkt Àventyr som befÀster Lev Grossman som vÄr tids arvtagare till C.S. Lewis.

ÅtervĂ€nd till Fillory i denna nervkittlande uppföljare till Lev Grossmans bĂ€stsĂ€ljare Magikerna, en av de mest omtalade fantasyromanerna sedan Harry Potter-serien.

"LÀsare som redan njutit av Magikerna bör inte vÀnta med att plocka upp Magikernas kung. De som Ànnu inte upptÀckt den, lÀs bÄda böckerna: Grossmans verk Àr gedigen, intelligent och fÀngslande fantasy för vuxna."

Miami Herald

"Slutet Àr spektakulÀrt, ett klimax som stÀller

allt vi lÀrt oss pÄ Ànda. Resultatet Àr förtrollande

dubbelbottnat, en litterÀr Àventyrsroman

som ocksÄ handlar om privilegier, makt och

mÀnsklighetens grÀnser. Magikernas kung

Àr en triumferande uppföljare som övertrÀffar

första delen. Jag kan inte vÀnta pÄ nÀsta."

NPR (National Public Radio)

"Denna seriösa, innerliga roman vÀnder ut och in pÄ fantasyns maskineri."

New York Times



4.1

38 recensioner

Johan

2022-07-24

BÀttre Àn första, men det kÀnns som att en del lösa trÄdar skulle behöva knytas ihop. InnehÄller vissa val av författaren som kÀnns onödiga och som kunde ha lösts annorlunda i min mening.