(838)

Madame Terror

ljudbok och e-bok


NÀr den ryska ubÄten Kursk gick under i Barents hav pÄ grund av ett amerikanskt misstag stod det klart för vÀrldens alla spionorganisationer att Ryssland hade utvecklat en överlÀgsen ubÄtsteknologi. Palestinierna som alltid varit i tekniskt underlÀge insÄg att tillgÄngen till en rysk superubÄt för första gÄngen skulle ge dem ett övertag.

Uppdraget att genomföra den största terroristattacken i vÀrldshistorien gÄr till den kvinnliga brigadgeneralen Mouna al Husseini. Hon inser direkt att problemen i motsÀttningen mellan rasistiska ryska officerare och högt utbildade palestinier Àr oöverstigliga. Och att projektet bara kan genomföras om man finner en fartygschef som inte Àr rysk men som talar perfekt ryska och helst Àven Àr dekorerad med Röda StjÀrnan samt Rysslands finaste orden - Rysslands HjÀlte - och gÀrna med den palestinska Hederslegionen. Och dÀrtill Àr Àkta hög sjöofficer.

Den omöjliga kombinationen fanns i verkligheten och var en gammal vÀn till Mouna al Husseini.

FrÄn det ögonblick viceamiral Carl Gustaf Gilbert Hamilton steg ombord pÄ U-1 Jerusalem förÀndrades allt.

HuvudmotstÄndare i den politiska kamp som följde blev tvÄ enastÄende kvinnor, den kvinnliga brigadgeneralen Mouna al Husseini och den amerikanska utrikesministern Condoleezza Rice.

De blev vÀnner för livet. Och fiender.


UpplÀsare: Tomas Bolme
LĂ€ngd:

4.2

838 recensioner

Jan

2024-01-23

En mycket bra roman men inge uppmuntrande lyssning en del intressanta fakta som dock Àr djupt begravda i fiktion.

Linus

2023-10-20

Mycket spÀnnande bok!

Krister

2023-10-05

Tredje gÄngen jag lÀser den. Har lÀst det mesta av Guillou