(206)

Månsken över Riddarfjärden

ljudbok och e-bok


Uppe på Söders höjder med utsikt över Riddarfjärden ligger Drömslottet, det gröna huset med den underbara trädgården. En gång i tiden bodde Helenas farmor och farfar där men under lång tid stod huset obebott, medan den vackra trädgården förföll. När tomten köptes av stiftelsen Gåspennan fick Helena sitt drömjobb i uppdraget att återställa trädgården till sin forna glans.

Helena driver den lilla handelsträdgården Fridakull i Dalarna. Hon har precis lämnat sin fästman och är redo för en nystart i livet. När våren börjar närma sig är det dags för Helena att lämna den lilla byn för Stockholm. I huvudstaden möter hon ordförande för Gåspennan, Henrik, och hans bonusdotter Julia. Henrik är snygg och charmig och verkar få alla kvinnor på fall. En som har fallit är hans personliga tränare Mimmi som ständigt finns i hans sällskap.

Dagarna i Stockholm fylls av arbete med trädgården och umgänge med Henrik och Julia. Helena gillar Henrik, men det är svårt att tala med honom ordentligt eftersom Mimmi ständigt är i närheten. Och varför skulle någon som han vara intresserad av en trädgårdsmästare från Dalarna ...

Månsken över Riddarfjärden är den andra delen i feelgood-serien om Drömslottet på Söder.

Anna Rasegård, född 1960, är teaterpedagog och författare, numera bosatt i Skåne. Hennes debutroman "Drömslottet bland vildrosor och äppelblom" utkom år 2021.


Uppläsare: Nina Pressing
Längd:

3.8

206 recensioner

Petra

2024-02-08

Kunde inte lyssna på den pga uppläsaren

Sandra

2024-01-31

Helt ok bok. Men uppläsaren lät väldigt likt en robot tyvärr. Saknar de andra uppläsarna som jag vant mig vid och som känns varmare och mer personliga.

Malin

2023-07-31

Svårt att komma in i boken pga uppläsaren.