(0)

Lönehandboken

e-bok


LÖNEHANDBOKEN är en heltäckande handbok för dig som arbetar med löne- och personaladministration. Mängder av arbetsmoment illustreras i utförliga exempel.

I boken hittar du väsentliga regler och praktiska anvisningar för alla vanligt förekommande arbetsuppgifter inom löne- och personaladministration. Du får vägledning i allt från hur en viss förmån bör hanteras till hur du ska redovisa personalkostnader i bokslutet.

Det heltäckande innehållet och den praktiskt inriktade framställningen gör boken till ett perfekt arbetsredskap för alla löne- och personaladministratörer.

Löneberäkning Ledigheter och annan frånvaro Skatteavdrag Arbetsgivaravgifter Arbetsgivardeklaration på individnivå (AGI) Förmåner Kollektivavtal och individuella anställningsavtal Personalposter i löpande bokföring Förskott och kostnadsersättningar Löneuppgifter till FORA och Alecta Kontrolluppgifter Semester Sjuklön och karensavdrag Övertid och obekväm arbetstid Vinstdelning och tantiem Studerande, praktikanter, vikarier och annan extrapersonal Traktamenten och tjänsteresor Utlandsarbete och utländska anställda