(498)

Lögnaren

ljudbok och e-bok


Den framgångsrike författaren Fabian Hammar och hans nya hustru Amanda bor centralt i Stockholm, och utåt sett har de allt. När Fabian får ett brev där han anklagas för våldtäkt av den anonyma avsändaren tror han att ännu en galen stalker dykt upp, men i brevet finns besvärande detaljer som väcker hans tvivel om vad som egentligen hände på hotellet i Visby förra sommaren.

Våldtäktsanklagelsen når medierna och drevet tar fart. Omvärlden måste välja sida. Men anklagelsen är bara början, och när Amanda plötsligt försvinner vid ett midsommarfirande ökar misstankarna mot Fabian. Hur han än bedyrar sin oskuld förvandlas han till en enda sak: Sveriges mest hatade man.

Samtidigt får vi följa en kvinna i hans närhet som en gång i tiden levde ett helt annat liv. Vem är hon? Hur långt är hon beredd att gå för att nå sina egna mål?

Lögnaren är en psykologisk spänningsroman som vrider på begreppen skuld och oskuld. Vem är lögnare och vem äger sanningen?

"Vad vi än gissar på vägen mot avslutningen så kommer vi att ha fel; det här är en mycket intelligent intrigkonstruktion som generöst bjuder på många oväntade vändningar, reser intressanta frågor som får överraskande svar som skapar nya frågor ( ) Dessutom mycket välskrivet med ett språk att njuta av och komplexa karaktärer som växer ut till levande och intressanta människor. Jag är förtjust när en författare överträffar mina höga förväntningar och det gör Monica Rehn med sin nya bok!" Anders Kapp, Kapprakt



3.8

498 recensioner

Pernilla

2024-03-03

Nej, det här var för osannolikt för mig. Blir aldrig spännande eller smart.

ann

2024-02-25

Jättespännande!

Jessica

2024-01-18

Lite seg början sen tar den sig och blir spännande. Känns lite som Gone Girl-liknande bok men med helt andra händelser.