(52)

Lysande utsikter

ljudbok och e-bok


Den förĂ€ldralösa Pip vĂ€xer upp i fattiga förhĂ„llanden i en medelstor engelsk stad. Han Ă€r rĂ€ttfram och godhjĂ€rtad i en vĂ€rld som Ă€r full av motsatsen. PĂ„ Pips resa frĂ„n utskĂ€lld liten pojke till vĂ€luppfostrad gentleman i London trĂ€ffar vi pĂ„ fantastiska karaktĂ€rer och oförglömliga scener. Med stor kĂ€nsla för den samhĂ€lleliga verkligheten och medkĂ€nsla för dess utsatta drar romanen in sin lĂ€sare i spĂ€nnande Ă€ventyr och gripande levnadsöden. Även de mest illvilliga vedersakare ges försonande drag av mĂ€staren i att gestalta social interaktion, under sin tids och i tider, Charles Dickens.

I originalöversÀttning av Tom Wilson

Charles Dickens (1812-1870) hör idag till en av historiens största författare. Med romaner som Oliver Twist, Lysande Utsikter och David Copperfield revolutionerade han den dÄ populÀra genren följetongsromanen till att bli nÄgot som Àven innefattade finlitteratur. Dickens romaner trycks fortfarande regelbundet i nya upplagor vÀrlden över.


UpplÀsare: Benjamin Hagberg
LĂ€ngd:

3.6

52 recensioner

Malin

2024-02-27

Visst Àr den nÄgot för lÄng med mÄnga namn att hÄlla reda pÄ och upplÀsaren ej perfekt. Men det Àr en fin och tÀnkvÀrd berÀttelse, med ett visst mÄtt av humor.

Tove

2023-09-03

Àlskade boken! gillade inte alltid hur upplÀsaren hÀrmade olika röster.

Jens

2023-02-15

Intressant att lyssna till denna klassiker. Är dock mycket besviken pĂ„ upplĂ€saren. Borde man inte lĂ€sa boken innan man lĂ€ser upp den? MĂ„nga konstiga uttal..