(33)

Lycka nu : en praktisk guide i mindfulness

ljudbok och e-bok


Lycka Ă€r en av vĂ„ra nio medfödda grundkĂ€nslor. Det Ă€r en positiv fysisk sensation. Lycka Ă€r helt enkelt att mĂ„ bra, eller Ă„tminstone lite bĂ€ttre Ă€n vad du gjorde för en stund sedan. Det Ă€r nĂ„got vi alla strĂ€var efter, och vi gör vad vi kan för att undvika dess motsats – de negativa kĂ€nslorna sorg, ilska, rĂ€dsla och skam.

Men vad kan man göra för att bli lycklig? I Lycka nu visar psykologen Titti Holmer hur man framgÄngsrikt kan anvÀnda tekniken mindfulness för att hantera stress, Ängest, missbruk, smÀrta, sorg, ilska, sömnstörningar och impulsivitet. Mindfulness Àr ett förhÄllningssÀtt som handlar om hÀr och nu. Det Àr en teknik som har anvÀnts i tusentals Är för att öka upplevelsen av positiva kÀnslor, men den ger ocksÄ hjÀlp att hantera svÄrigheter. Genom att vara medvetet nÀrvarande i nuet kan du pÄverka din tillvaro, vÀlja annorlunda och skapa det liv du vill leva.

Det finns fyra hörnstenar inom mindfulness som Àr viktiga att observera. Det Àr din kropp, dina kÀnslor, dina tankar och dina handlingar. Genom att fokusera pÄ dessa delar i tur och ordning blir du medveten om var du befinner dig just nu, fysiskt och psykiskt, och det blir lÀttare att hitta strategier för att mÄ bra.

Lycka nu bygger pÄ författarens egen psykoterapeutiska erfarenhet och pÄ vetenskaplig forskning om positiva kÀnslor och mindfulness. Boken innehÄller mÄnga praktiska övningar som hjÀlper dig att identifiera problemet, observera nuet och gÄ vidare mot en positiv förÀndring.


UpplÀsare: Titti Holmer
LĂ€ngd: