(874)

Lustmorden i Kristianstad

ljudbok


Den sanna historien bakom SVT-serien.

1995. Polisen i Kristianstad Àr mitt uppe i en omorganisation och nya poliser testas pÄ centrala positioner. Samtidigt hittas en 27-Ärig kvinna mördad. Hon har varit pÄ en pub i centrum en lördagskvÀll och för ovanlighetens skull bestÀmt sig för att promenera hem. NÄgra dagar senare upptÀcker en hundpatrull kroppen i en trÀddunge bara 250 meter frÄn polishuset.

Det har varit spĂ€nt och oroligt i staden Ă€nda sedan i somras, efter flera mindre allvarliga övergrepp pĂ„ och ofredanden av kvinnor. Detaljer pĂ„ mordplatsen utanför polishuset fĂ„r nu kriminalkommissarie Per-Åke Åkesson och utredarna att komma till en skrĂ€mmande insikt: Det hĂ€r Ă€r en mördare av ett slag som de aldrig tidigare mött.

Ljudboksserien ”Jakten pĂ„ en mördare” Ă€r en bearbetning av boken med samma namn (2009), om en av Sveriges skickligaste mordspanare, hans utredare, och de ovanligt mĂ„nga mord pĂ„ kvinnor och flickor som drabbar SkĂ„ne under tidigt 90-tal. Serien Ă€r en dokumentĂ€r som utspelar sig under en viktig epok i svensk polishistoria.


UpplÀsare: Tomas Bolme
LĂ€ngd:

3.7

874 recensioner

Kajsa

2023-09-20

SpÀnnande men lite torrt och trÀigt.

Mikael

2023-09-14

vÀldigt intressant

Ninna

2023-08-20

TrÄkig