(116)

Lowkey

ljudbok och e-bok


Hysteriskt rolig, sprĂ„kligt glĂ€djepiller, djupt sorglig, en exakt kĂ€nsla för uttryck och stĂ€mning – det Ă€r nĂ„gra av lovorden som haglade över Melody Farshins debutroman Mizeria. Nu kommer den fristĂ„ende tvĂ„an.

I Lowkey fÄr vi följa tvillingarna Ali och Aicha, var och en med sin mizeria, i den alltför sÀllan representerade vardagen i miljonprogrammen. Vi fÄr möta familjen och vÀnnerna och kliva rakt in i förvÀntningar, dagligt grubbel och de djupaste tankarna som uppstÄr nÀr ingen annan hör.

Hur förĂ€ndrar man bilden av sig sjĂ€lv nĂ€r alla pĂ„ förhand tycks ha bestĂ€mt sig för vem – och vad – man Ă€r? Melody Farshin vĂ€jer inte för svĂ„ra frĂ„gor nĂ€r hon med exakt gehör skildrar en grupp unga som alltför sĂ€llan fĂ„r kĂ€nna igen sig i den svenska skönlitteraturen.


UpplÀsare: Melody Farshin
LĂ€ngd:

4.5

116 recensioner

Anonym

2023-06-05

Ă€lskar

Marko

2022-10-17

Tiden efter incidenterna i första boken, med Ätergivning till hur liven dels förÀndrats för alltid och hur mycket fortsÀtter med "gamla vanliga". Dialogen Àr skriven pÄ ett bra och trovÀrdigt sÀtt, utan att det kÀns tillgjort eller pÄhittat. Man kÀnner verkligen med de olika ödena och karaktÀrerna - sörjer, skrattar och chockas pÄ sina hÄll. NÄgot "matigare" Àn den första boken, av förstÄeliga skÀl. En stark 4:a!

Kristina

2022-01-15

Ett inifrÄn perspektiv frÄn orten och att vÀxa upp dÀr.