(18)

longingforlove.se: En roman om kärlek och dejting mitt i livet

ljudbok och e-bok


"Jag njuter hejdlöst av denna begåvade debutroman om ensamhet, åtrå, dejting, feminism, Island, Stensunds folkhögskola i Sörmland, AA. Samt förnuft och känsla." Lena Kjersen Edman

"En mästare på att skildra miljöer... Utan att avslöja för mycket vill jag säga att det här är romanen för alla som någon gång tvivlat på sig själva, sina relationer och på livet och som tycker om att genom läsningens gång förföras av nya miljöer." - SVT Babels bokklubb, Inger Granberg

Var hittar man kärleken när man passerat 40 plus? Tinder? Andra nätdejtingsajter? Cecilia har förlorat tron på kärleken men är ändå inte beredd att ge upp hoppet.

- Jag valde att göra Cecilia i longingforlove.se lite arg, med kortklippta naglar och platta skor för att jag hade läst så många romaner där jag inte alls kände igen mig. Alla kvinnor klapprade runt i högklackat, bröt av sina konstgjorda naglar, shoppade dagarna i ända, kunde inte köra bil och drömde om att starta kaféer, säger Monika Thormann.

Huvudpersonen Cecilia är arg på män, inte speciellt deprimerad och hon försöker välja en man med intellektet och inte efter sina känslor.

Cecilia arbetar som bibliotekarie, älskar böcker och vill själv skriva. För att närma sig den drömmen åker hon på en skrivkurs i skärgården som leds av Ruben, en känd författare, som väcker Cecilias nyfikenhet. Bland deltagarna finns Jari, en förvuxen ungdom, och den vältränade norrmannen Eldar som båda blir dejtingaspiranter.

Kursveckan blir intensiv för Cecilia. Förvecklingar, längtan efter kärlek, åtrå, en mystisk kontakt på dejtingsidan, men även misstro mot sig själv, sin skrivförmåga och omgivningen. Hur kommer sensommarveckan och den efterföljande resan till Island att påverka resten av hennes liv?

MONIKA THORMANN är författare, frilansjournalist och lärare. Hon debuterade 2003 med kapitelboken Kristine! och har publicerat ett flertal noveller.


Uppläsare: Anna Asp
Längd:

3.1

18 recensioner

Marianne

2024-01-07

Två huvudpersoner som håller igång flera olika tänkbara partners samtidigt. Märklig historia.

Åse

2023-03-10

Väldigt speciell, spretig o hoppig. Bitvis riktigt bra o djup o med många kloka ord, men bitvis nästan lite obehaglig. Huvudpersonen låter inte trevlig, kan det bero på uppläsarens, i mina öron, oengagerade deppiga dialekt? Hon läser dock väldigt bra på norska samt sjunger bra! Känner mig väldigt kluven till boken. Klippningen av inläsningen har blivit väldigt konstig, särskilt vid nya kapitel.