(503)

Lockdown

ljudbok och e-bok


Mordjakt i ett London satt i karantÀn - av författaren till Lewis-trilogin

»En profetisk och orovÀckande lÀskig thriller.« The Guardian

»En helt suverÀn thriller.« Publishers Weekly

»Peter May har en oerhört stark förmÄga att skriva fÀngslande.« Johannas deckarhörna

London - epicentret för en global pandemi - Àr en stad i total lockdown. UndantagstillstÄnd har utfÀrdats, gatorna sjuder av vÄld och ingen gÄr sÀker för det dödliga virus som redan krÀvt tusentals offer.

PÄ en byggarbetsplats dÀr ett akutsjukhus hÄller pÄ att uppföras hittas en tidig morgon kvarlevorna av ett mördat barn. Den hemlighet som uppenbarligen var tÀnkt att begravas under den nya byggnaden ligger nu i öppen dager, men under rÄdande omstÀndigheter har mördaren fortfarande oddsen pÄ sin sida och polisen har en minst sagt svÄr utredning framför sig.

Det otacksamma uppdraget faller pÄ kriminalkommissarie Jack MacNeil, som om bara lite mer Àn ett dygn ska sluta som polis. Hans karriÀr ligger i spillror, Àktenskapet Àr över och under sin sista dag tvingas han ocksÄ konstatera att den till synes ohejdbara pandemin nu Àven drabbat hans egen familj.

NÀr han börjar nysta i fallet inser han snart att nÄgon dÀr ute övervakar honom pÄ mycket nÀra hÄll. NÄgon som Àr beredd att döda igen för att dölja sanningen. FrÄgan Àr vad som kommer att stoppa MacNeil först - viruset eller mördaren?

PETER MAY [f.1951] Ă€r en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sĂ„lt i över 5 miljoner exemplar. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna bĂ„de internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix LittĂ©raire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för ȁrets bĂ€sta kriminalroman« i USA. Lockdown Ă€r en fristĂ„ende thriller om ett brutalt mord i ett London under karantĂ€n.

»Peter May Àr en av mina nya favoriter.« Magnus Utvik, Gomorron Sverige, SVT


UpplÀsare: Magnus Roosmann
LĂ€ngd:

3.4

503 recensioner

Simona

2023-10-07

skrÀmmande lÀsning

Ann-Christin

2023-06-17

👍👍

Sven

2023-02-20

SpÀnnande och vÀldigt aktuell.