(16)

Ljuset

ljudbok och e-bok


Vi befinner oss i en by lĂ„ngt norrut i Europa. En förfĂ€rlig farsot har dragit fram och lĂ€mnat bara nio av byns sextio invĂ„nare i livet. Åkrarna ligger i trĂ€da och vĂ€garna vĂ€xer ihop. Men ocksĂ„ mĂ€nniskornas rĂ€ttskĂ€nsla och moraluppfattning har grott igen.

En dag kommer en frÀmling till byn. Hans uppdrag Àr att faststÀlla om invÄnarna besitter nÄgon förmÄga att bidra till rikets skatteinkomster. OcksÄ han drabbas av den allmÀnna rÀttslösheten. NÀr bysnickaren Köniks hustru lockar honom med sin skönhet faller han för frestelsen. Men snickaren har ocksÄ en gris och medan kÀrleksstunden varar rymmer den och begÄr ett förfÀrligt illdÄd. RÀttvisan mÄste ha sin gÄng men innan rÀttegÄngen mot grisen hunnit Àga rum kommer ytterligare en frÀmling, ocksÄ han med ett uppdrag.


UpplÀsare: Sten Ljunggren
LĂ€ngd:

4.1

16 recensioner

Viveka

2022-01-22

Helknasig berÀttelse. Skulle aldrig orkat lÀsa den som bok, men Sten L Àr en god ersÀttare för den oefterhÀrmlige Torgny L. nÀr han nu inte kan lÀsa sjÀlv lÀngre. Gillar Ljunggrens antydda finska för Olaus, o lÀspningen för Nils.