(455)

Livet deluxe

ljudbok och e-bok


I Jens Lapidus nya roman Äterknyter vi kontakten med huvudpersonerna i de tidigare delarna av Stockholm Noir. Uppkomlingen och dealaren JW har snart suttit av sitt straff, men polisen misstÀnker att han varit sysselsatt med annat Àn att Ängra sina synder. PengatvÀtt Àr en rimlig gissning, men hur har det gÄtt till? Kriminalinspektör Martin HÀgerström fÄr i uppdrag att ta anstÀllning pÄ anstalten som plit, jobba undercover och komma JW in pÄ skinnet.

Jorge har försökt. Han har verkligen försökt att gilla sitt nya vita liv – att förse svennebananerna med kaffe latte, mackor och muffins. Men det gĂ„r bara inte – han Ă€r inte gjord för nio-till-fem-stilen. En comeback som gangster kan ge snabba cash och göra verklighet av drömmar om livet deluxe. Ett jobb. Bara ett enda jobb, och sen kan han vara klar för resten av livet. Han mĂ„ste tĂ€nka stort: ett VTR, ett vĂ€rdetransportrĂ„n. Problemet Ă€r bara att det gör man inte sjĂ€lv. Jorge börjar söka partners, compadres, vĂ€nner och kontakter. Men risken att fucka upp skrĂ€mmer.

Natalie har levt ett skyddat liv som juggemafioson Radovan Kranjics dotter, med utlandsresor, trestjÀrnskrogar och till och med juridikstudier. Men hoten mot faderns liv har blivit alltmer pÄtagliga och snart kommer alla i Radovans nÀrhet att behöva stÀlla sig frÄgan: hur ser livet ut e.R.? Vem tar över som Stockholms kung? Eller drottning? Vem försöker utmana makthavarna? Och Natalies sjÀlv stÀlls inför den ultimata frÄgan: vem Àr hon, och vem vill hon vara?

TrÄdarna tvinnas tÀtt och hÄrt mellan dramats olika huvudpersoner. Det Àr en ny tid nu. En ny era. Kartan som vi följt sedan Snabba cash ritas om. Samtidigt Àr det mesta sig likt. Stockholms undersida Àr densamma.

Aktörerna Àr nya, men allt gÄr i arv.


UpplÀsare: Jonas Malmsjö
LĂ€ngd:

4.2

455 recensioner

Pontus

2024-02-03

Mörkt, undre vÀrlden och vÀrsting-surr. Noir-serien Àr vÀlskriven och initierad. Tung lyssning, och man bör inte lÀsa hela serien i streck. Jag ger en fyra.

nina

2023-11-27

God spÀnning

Josef

2023-10-30

Som oftast skriver Lapidus gedigna och spÀnnande deckare. Nu, bok #4