(301)

Liv till varje pris

ljudbok och e-bok


Det ska vara ett flott stÀlle med bra kök, JÀrvsöbadens hotell och pensionat. Maken Tomas har bjudit Maj och deras tonÄringar Anita och Lasse dit över pÄsken och Maj borde kÀnna sig glad. Om hon bara inte hade haft den hÀr yrseln.

Nu ska hon göra sitt bĂ€sta för att vara en sĂ€llskapsmĂ€nniska med de övriga pĂ„skfirarna. Men nĂ€r hon kostar pĂ„ sig sjĂ€lv en ansiktsbehandling hos pensionatets skönhetsexpert och kĂ€nner masken strykas ut över pannan kan hon inte riktigt hĂ„lla tillbaka tĂ„rarna. Är det bara medelĂ„ldern, oron för Tomas stretande med firman och nykterheten? Eller besvikelsen över Lasses slarv sista Ă„ret i folkskolan och Anitas försvinnande in i böckernas och filmernas vĂ€rld? Kanske anar Maj hur förĂ€ndringen har satts i rörelse utan att hon har verklig makt att hejda den.

Liv till varje pris Ă€r den avslutande delen i den kritikerrosade trilogin om hemmafrun Maj i Örnsköldsvik. NĂ€r femtiotalet övergĂ„r i ett modernt sextiotal och rivningsvĂ„gen Ă€ven drar fram över den Ă„ngermanlĂ€ndska smĂ„staden kommer Majs trygga tillvaro allt mer i gungning. Det Ă€r en roman om anpassning och överlevnad och skildrar en familj som levde sitt liv i en tid dĂ„ det svenska folkhemmet vĂ€xte fram.


UpplÀsare: Andrea Irving
LĂ€ngd:

4.2

301 recensioner

Vera

2022-04-24

En stor bild mÄlad med smÄ penseldrag!

Gunnel

2021-10-18

JĂ€ttebra. KĂ€nde igen det mesta faktiskt.

Roman

2021-09-10

Best