(9)

Lille lorden

ljudbok och e-bok


I ett litet hus i New York bor pojken Cedric tillsammans med sin mor. Deras leverne Àr blygsamt, men vÀnner finns det gott om lÀngs med gatan. En dag nÀr Cedric kommer hem sitter hans mor i samtal med en frÀmmande man. Det visar sig att Cedrics farfar, greven av Dorincourt, har sÀnt sin advokat för att ta med sig pojken till England. Sedan bÄde hans far och farbröder gÄtt bort Àr han slÀktens ende arvtagare. Han Àr lille lord Fauntleroy.

Till Cedrics stora fasa tvingas han flytta ifrÄn sin mor, dÄ greven aldrig accepterat sin sons amerikanska Àktenskap. Efter att ha vÀxt upp i ett kÀrleksfullt hem blir det dessutom en stor omstÀllning att leva med den strÀnge farfadern. I hela sitt liv har den gode Cedric smÀlt hjÀrtan och gjort vÀnner av Àven de buttraste frÀmlingar. Men kommer han lyckas charma den gamle greven?

Frances Hodgson Burnett (1849-1924) var en brittisk-amerikansk författare och dramatiker, som framförallt blev kÀnd för sina berÀttelser för och om barn. Hennes mest kÀnda verk Àr Lille lorden, En liten prinsessa och Den hemliga trÀdgÄrden.


UpplÀsare: Albin Ljungqvist
LĂ€ngd: