(555)

Lilla stjärna

ljudbok och e-bok


Under en svamputflykt hittar svensktoppsartisten Lennart ett spädbarn nedgrävt i en plastpåse. Han räddar flickan till livet och hennes första skrik gör honom stum. Ur den lilla kroppen stiger en serie perfekt träffade toner. Han tar med flickan hem och gömmer henne i källaren. Hennes obefläckade musikalitet ska ge hans liv mening. Hon är Flickan med den gyllene håret. Vid samma tid föds en annan flicka i en mellansvensk stad. Hennes liv rymmer inte många glädjeämnen. Hon upplever sig själv som grå och alldaglig med få begåvningar och ännu färre vänner. Hon tröstar sig med elaka hyss och trollande på olika nätforum. Så småningom korsas de två flickornas vägar. En brinnande vänskap växer fram, med förödande konsekvenser för alla som kommer i dess närhet. Det är John Ajvide Lindqvist mörkaste bok hittills och både känsliga läsare och älskare av Allsång på Skansen varnas.



4.0

555 recensioner

Maria

2024-02-14

Som vanligt en välskriven bok, med mystik och en del skräck. Att författaren själv läser boken tycker jag är underbart - vem kan göra den rättvisa annars?

natalie

2024-02-07

Spännande och kusligt sjukt 🫣

Linda

2023-12-25

Som vanligt levererar Johan Ajvide Lindqvist en fantastisk bok. Spännande och medryckande från sidan ett. Han bygger karaktärer som är levande och han är en mästare på gestaltning. Älskar den kusliga stämningen i boken. Grymheten, det råa och nakna träffar som en spik i hjärtat. Älskar hur Johan använder sig av orden för att så fruktansvärt skickligt få läsaren att KÄNNA. Läs den här boken! Rekommenderar den starkt!