(421)

Lida

ljudbok och e-bok


Du funderar vÀl pÄ att fly. Jag Àr sÀker pÄ att en rÄtta i en fÀlla ocksÄ gör det, pÄ sitt sÀtt. Men det kommer du inte att kunna göra, Paul. Du kanske skulle kunna göra det om det hÀr var en av dina berÀttelser, men det Àr det inte.

Paul Sheldon Àr en vÀrldsberömd författare. Han skriver böcker om hjÀltinnan Lida Chastain, men har tröttnat pÄ sin huvudkaraktÀr och bestÀmmer sig för att lÄta henne dö. Det visar sig vara ett stort misstag.

Paul vaknar upp efter en vĂ„ldsam bilolycka och befinner sig i ett hus mitt ute i ingenstans. Han har tagits omhand av Annie Wilkes – Pauls största fan och en stor beundrare av Lida Chastain. Ganska snart inser Paul att allting inte stĂ„r rĂ€tt till hos sin vĂ„rdare. NĂ€r Annie lĂ€ser manuset dĂ€r Lida dör, blir hon fullkomligt rasande och tvingar Paul att skriva en ny bok dĂ€r Lida Ă„teruppstĂ„r. Annie hĂ„ller Paul under strikt kontroll och manipulerar honom med droger och skoningslöst vĂ„ld. Den vĂ€rldsberömda författaren befinner sig nu i en situation dĂ€r skrivandet bokstavligen Ă€r det enda som hĂ„ller honom vid liv.

Lida Àr en intensiv psykologisk thriller i kammarspelsformat. Den utkom första gÄngen 1987.

”Ur sitt eget mörker hĂ€mtar King det vĂ€rsta monstret nĂ„gonsin – sjuksköterskan Annie Wilkes. Hon skrĂ€mmer livet ur mig. Jag Ă€lskar henne sĂ„.” Åsa Larsson


UpplÀsare: Hannah Schmitz
LĂ€ngd:

4.2

421 recensioner

E

2024-04-22

Toppen! En av Kings bÀsta

Sofie

2024-01-31

Ett mÀsterverk!!!

Marie

2023-10-13

VÀldigt bra bok och passande upplÀsare.