(221)

Lewismannen

ljudbok och e-bok


Andra boken i den hyllade Lewis-trilogin

Vald till en av de 100 bÀsta deckarna nÄgonsin av Lotta Olsson i DN

Vinnare av Prix Polar International pÄ Deckarfestivalen i Cognac

Vinnare av The Barry Award

»Lewismannen stannar kvar i minnet och Àr faktiskt Ànnu bÀttre Àn Svarthuset.« Lotta Olsson , DN

»Peter May Àr den sortens författare jag följer till vÀrldens Ànde.« New York Times

I en vindpinad torvmosse pÄ Isle of Lewis pÄtrÀffas liket efter en ung man. Av den patologiska undersökningen framgÄr att mannen blivit knivmördad och att han troligen legat i mossen sedan slutet av femtiotalet. I övrigt har polisen bara en ledtrÄd: DNA-analysen visar att offret pÄ nÄgot vis Àr slÀkt med Tormod Macdonald, en Äldrad lantbrukare frÄn ön.

Men Tormod har alltid hĂ€vdat att han Ă€r enda barnet och ingen har nĂ„gonsin hört talas om nĂ„gra slĂ€ktingar. Numera lider han av svĂ„r demens och har smĂ„ möjligheter att sjĂ€lv bringa klarhet i situationen – eller att försvara sig mot de misstankar som riktas mot honom.

Tormod Ă€r ocksĂ„ far till Marsaili Macdonald, den före detta poliskommissarien Fin Macleods första stora kĂ€rlek. Fin, som Ă„tervĂ€nt till ön för att restaurera sina förĂ€ldrars torp, inleder nu en privat undersökning. Han ser det som sin plikt att hjĂ€lpa den kvinna han aldrig slutat Ă€lska, men Ă€r samtidigt medveten om de brĂ„ddjup som plötsligt kan öppna sig nĂ€r man börjar vĂ€nda pĂ„ stenar i det förflutna


I översÀttning av Charlotte Hjukström.

PETER MAY [f. 1951] Ă€r en flerfaldigt prisbelönt skotsk romanförfattare, bosatt i Frankrike, vars böcker sĂ„lt i över 12 miljoner exemplar vĂ€rlden över. Hans Lewis-trilogi om Edinburgh-polisen Fin Macleod har hyllats av kritikerna bĂ„de internationellt och i Sverige, och har vunnit en rad priser, bland annat Cezam Prix LittĂ©raire Inter CE i Frankrike och The Barry Award för ȁrets bĂ€sta kriminalroman« i USA.


UpplÀsare: Mats Eklund
LĂ€ngd:

4.0

221 recensioner

Carolina

2024-01-03

m5cket bÀttre Àn första boken!

Sir

2023-03-04

Ok.

Allis

2022-09-21

Jag önskar det fanns fler stjÀrnor trycka pÄ. Den hÀr författaren Àr obeskrivligt bra!