(309)

Let it snow : magisk julhelg i tre delar

ljudbok och e-bok


NĂ€r tre författargiganter för unga vuxna möts hĂ€nder fantastiska grejer. En snöstorm sĂ€tter spelet i rullning: ett tĂ„g spĂ„rar ur, mobilsamtal nĂ„r inte fram, missförstĂ„nd, dikeskörningar, alldeles för mĂ„nga och för gapiga cheerleaders och första kyssar – allt under en förtrollad julhelg. BĂ€stsĂ€ljande trion Maureen Johnson, John Green och Lauren Myracle skriver hĂ€r varsin fristĂ„ende – men sammanlĂ€nkad – charmigt romantisk berĂ€ttelse i juletid.

NĂ€r Jubilees förĂ€ldrar inte kommer hem efter en shoppingtur före jul, sĂ€tter sig Jubilee pĂ„ tĂ„get till morförĂ€ldrarna i Florida. Samma kvĂ€ll drar en snöstorm av guds nĂ„de in och tĂ„get blir stĂ„ende mitt ute i ingenstans. Det hĂ€r ska komma att bli en annorlunda jul för Jubilee: mötet med Jeb i kafĂ©vagnen, mannen i folie inne pĂ„ Waffle House - och sĂ„ Stuart. Stuart som öppnar upp sitt hem och sitt hjĂ€rta 


Tobin och hans kompisar The Duke och JP sitter djupt nersjunkna i soffan med ett Bond-maraton pĂ„ teven nĂ€r Keun, som jobbar pĂ„ Waffle House under julhelgen, ringer. Hans önskan Ă€r lika tydlig som desperat: Kom till Waffle House NU. Och ta med Twister-spelet. Det ska visa sig bli en lĂ„ng och Ă€ventyrlig fĂ€rd – i snöstorm.

Addie deppar. Hon har dumpat sin pojkvÀn Jeb och nu Ängrar hon sig. Det Àr jul och snö i massor och det bakas julkakor i köket, men Addie stannar pÄ rummet. Tjejkompisarna försöker muntra upp henne men nÄgonstans inne i Addie gror en sjÀlvinsikt, och den Àr inte speciellt vacker. En sÄld minigris, en peppande pensionÀr pÄ Starbucks och turkos snagg verkar vara vad som behövs för att fÄ Jeb tillbaka.



3.9

309 recensioner

Jempan

2022-12-11

Sista berÀttelsen passade inte alls in. Mycket sÀmre Àn de andra tvÄ.

Maria

2022-01-10

Helt okej, men inte lika bra som Greenes andra.

emilia

2021-06-30

Mysig bok, vÀrd att lyssna pÄ