(1744)

Leon

ljudbok och e-bok


ETT ODJUR PÅ JAKT I STOCKHOLM

Filmen visar en skrÀckslagen pojke, fÀngslad i en bur i ett okÀnt bergrum. Som en mörk, lejonlik skugga rör sig kidnapparen i bakgrunden, under en klocka som obönhörligen rÀknar ner.

NÀr kriminalinspektör Zack Herry ser den direktsÀnda filmen förstÄr han vilket fruktansvÀrt öde som vÀntar pojken om de inte hittar honom i tid. Men samtidigt hÄller Zack pÄ att förlora kampen mot sitt missbruk, och banden till hans vÀn och kollega Deniz slits sönder.

I ett mörkt och kallt Stockholm följer en skoningslös lek, en lek dÀr Zack Herry aldrig har varit nÀrmare döden.

Leon Àr den andlöst spÀnnande, fristÄende fortsÀttningen i den kritikerrosade Herkulesserien. Romanen baseras löst pÄ Herkules första stordÄd, kampen mot det nemeiska lejonet.

Sagt om Herkulesserien:

"Fartfylld, vÀlskriven och bitvis lite vÀl obehaglig." Lotta Olsson, DN

"Den Àr helt fantastiskt spÀnnande." Jenny Alversjö, TV4 Nyhetsmorgon

"HÄrdför, hetsig berÀttelse om utsatta barn, utlÀmnade unga kvinnor och rÄa vuxna. En komplex roman ... Den hÄller god position i genren." Norrköpings Tidningar

"Zack har allt som en modern kriminalroman ska ha." Torbjörn Elensky, Tidningen Vi

"Romanen speglar angelÀgna, aktuella debattÀmnen som rasism och kvinnohat. Det Àr en vidrig verklighet vi fÄr se." Arbetarbladet

"Man kan knappast tÀnka sig en bÀttre författarduo. TÀnk dig en Beck-film med en modern touch och mycket mer action." Nerikes allehanda

"En bra bok med mycket action, Stieg Larsson-vibe." Deckarhuset.se

"Oj oj, vad bra! Gillar ni Mons Kallentofts serie om Malin Fors sÄ kommer ni att gilla Zack!" Blogspot Mysterierna

Mons Kallentoft har med sina kriminalromaner om Malin Fors blivit hyllad av sÄvÀl lÀsare som kritiker. Hans böcker har översatts till 30 sprÄk och sÄlts i över 2,5 miljoner exemplar. Mons Àr född 1968, uppvuxen utanför Linköping och bor idag pÄ Mallorca.

Markus Lutteman debuterade med dokumentĂ€rromanen El Choco och fick mycket uppmĂ€rksamhet med Patrik Sjöbergs biografi Det du inte sĂ„g. Tillsammans har böckerna sĂ„lt i nĂ€stan 400 000 exemplar. Markus Ă€r född 1973 och bor i Örebro.



4.1

1744 recensioner

Monika

2024-03-02

SpÀnnande frÄn början till slutet

Christoffer

2023-11-28

grymt spÀnnande och vÀlskrivet.

bengt

2023-06-04

spÀnnande. Bra upplÀsare.