(113)

Leo

ljudbok och e-bok


Katarina von Bredows sprÄk Àr spÀnstigt och trÀffsÀkert och bidrar till att karaktÀrerna blir sÄ levande att de Àr pÄ vÀg att kliva ut ur boken. Efter att ha lÀst de första delarna i trilogin lÀngtar jag efter den avslutande delen som kommer att berÀttas utifrÄn Viktors perspektiv.

Helene Ehriander, BTJ

Hemma hos Leo Àr det brÄkigt. Storebror Markus skolkar och festar och förÀldrarna Àr ofta osams. Leo gömmer sig i sitt rum med hörlurarna pÄ. I skolan gÄr han ofta för sig sjÀlv. Det finns egentligen bara en enda person han vill vara med: Ellinor. Hon har varit hans bÀsta vÀn Ànda sedan lÄgstadiet. Men nÀr Viktor började i klassen förÀndrades allt. Han Àr som en rockstjÀrna som alla vill vara med, och fast han kan vara med vem han vill har han valt just Ellinor. Hon verkar inte förstÄ det som Leo mÀrkte nÀstan direkt: att det Àr nÄgot skumt med Viktor. Saker han berÀttar stÀmmer inte, men nÀr Leo försöker varna Ellinor blir hon bara arg.

Mitt i allt trassel intrÀffar den stora katastrofen. Livet stannar upp och det som nyss var sÄ viktigt blir plötsligt ganska obetydligt. Men i mörkret visar mÀnniskor ovÀntade sidor. HjÀlp och tröst kan komma frÄn den man minst anar.

Katarina von Bredow skriver sÄ att det kÀnns. I en trilogi för mellanstadiet fÄr vi följa Ellinor, Leo och Viktor under nÄgra mÄnader i 6:an, en tid dÄ mycket förÀndras och saker stÀlls pÄ sin spets.

Katarina von Bredow har skrivit mÄnga böcker för barn och unga. Hon Àr flerfaldigt prisbelönt och hennes böcker har hyllats av sÄvÀl litteraturkritiker som av lÀsare.



4.5

113 recensioner

Roland

2024-02-14

BĂ€sta boken i serien!

TyraAlvaLinnea🧋

2023-07-20

JĂ€tte bra bok fast i slutet handlade det typ bara om att Marcus dött och att meja och Leo typ blev kompisar och var ledsna, bra att den var sĂ„ lĂ„ngđŸ‘đŸŒ

L

2023-03-09

👍👍