(47)

Leken

ljudbok och e-bok


Anton Brekke Ă€r tillbaka för att lösa Ă€nnu ett mord i Fredriksstad. Mordet visar sig ha kopplingar till ett fall i Texas 2006 – och nu Ă€r det upp till Brekke och hans kollega Magnus Torp att hitta dem.

Texas, 2006: I elva Är har den dödsdömde CIA-agenten Nathan Sudlow tigit. Bara nÄgra timmar före sin avrÀttning berÀttar han för första gÄngen sin historia för fader Tom Sullivan.

Fredriksstad, nutid: En ung kvinna hittas mördad och alla spÄr pekar mot Stig Hellum, en ökÀnd mördare som rymde frÄn fÀngelset tvÄ Är tidigare. Kriminalkommissarie Anton Brekke fÄr mordet pÄ sitt bord och konfronteras omedelbart med ren och skÀr ondska. Dessutom Àr det ont om tid, mördaren verkar redan ha valt ut ett nytt offer. Men allt eftersom nya uppgifter kommer fram inser Brekke att inget Àr som det verkar vara: Vad Àr egentligen sambandet mellan den förrymde Stig Hellum och dödsdömde Nathan Sudlow?

Leken Àr sjÀtte fristÄende boken om den sjÀlvsÀkre och oförskÀmde kriminalkommissarien Anton Brekke.

***

JAN-ERIK FJELL utkom med sin första kriminalroman Angivaren 2010. Den blev en enorm succé, hyllades av sÄvÀl kritiker som lÀsare och belönades med norska Bokhandlarpriset. Efter det har Fjell fÄtt flera utmÀrkelser och rÀttigheterna har sÄlts till 13 lÀnder. 2019 nominerades Leken till Rivertonpriset i Norge.


UpplÀsare: Niklas Engdahl
LĂ€ngd: