(666)

Legend

ljudbok och e-bok


Första boken i den bÀstsÀljande Legend-serien, nu pÄ vÀg att bli storfilm!

* SÄld till 24 lÀnder

* En New York Times bestseller

* FilmrÀttigheterna sÄlda till CBS kommer att produceras av teamet bakom Twilight

Det som en gÄng var vÀstra USA Àr nu Republiken, en nation som stÀndigt befinner sig i krig med sina grannar.

FemtonÄriga June Àr född i en elitfamilj i ett av Republikens rikaste distrikt, och hon fÄr sin utbildning i Republikens högsta militÀra kretsar. Day, dÀremot, Àr född i slummen och Àr landets mest eftersökta brottsling. Men hans motiv Àr kanske inte sÄ illasinnade som de verkar.

June och Day Àr frÄn tvÄ olika vÀrldar, och det finns ingen anledning till att deras vÀgar skulle korsas förrÀn den dag dÄ Junes bror Metias mördas och Day blir huvudmisstÀnkt. Indragen i den ultimata katt-och-rÄtta-leken kÀmpar Day för sin familjs överlevnad, medan June söker hÀmnd för Metias död.

Men sÄ upptÀcker June och Day, i en chockartad vÀndning, sanningen om vad som har sammanfört dem. Och hur skrÀmmande lÄngt deras hemland Àr berett att gÄ för att bevara sina hemligheter.

MARIE LU [f. 1984] Àr en amerikansk författare vars böcker sÄlt i över 4 miljoner exemplar. Hon fick sitt stora internationella genombrott med den dystopiska Legend-trilogin, som sÄldes till 26 lÀnder och följdes av den lika uppskattade serien Den unga eliten. Wildcard - den avslutande, andra boken om Warcross-imperiet gick rakt in pÄ New York Times bestsellerlista.

»Om du gillade Hungerspelen kommer du att Àlska Legend.« Sarah Rees Brennan, författare till The Demon Lexicon

»Legend inte bara överlever hypen, den förtjÀnar den.« The New York Times

»Legend Àr omöjlig att lÀgga ifrÄn sig och Ànnu svÄrare att glömma.« Kami Garcia, författare till Beautiful Creatures-trilogin


UpplÀsare: Ove Ström
LĂ€ngd:

4.1

666 recensioner

Amanda

2024-03-30

Början av boken var otroligt seg men i mitten blev den bra

Esmit

2023-11-29

Bra

Emma

2023-09-13

Riktigt bra bok, ville inte sluta lyssna. Gillade upplÀsaren ocksÄ (vÀldigt viktigt gör mig!!)