(0)

Last remnants of the wild

e-bok


I Last remnants of the wild (översÀttning av Sista rester av det vilda), dÀr Erixon Äterkommer till prosapoesin, avspeglas och ÄskÄdliggörs sjÀlva den essens som frÄn allra första början varit tydlig i hans skrivande. HÀr Àr ett medvetande som inte tvekar inför att befinna sig vid sin mÀnskligt-existentiellt nakna nollpunkt. Genom en serie lyriskt delikata och strÀnga texter förs lÀsaren genom mystiskt illuminerade yttre och inre landskap som inte sÀllan uppgÄr i varandra.

Peter Lucas Erixon Ă€r född 1962 i Strömsund. Han Ă€r en viktig röst i sin generation och författarskapet – prĂ€glat av intensiv nĂ€rvaro och plötsligt inbrytande starka, visionĂ€ra bilder.

Han debuterade 1983 med en diktsamling, och har steg för steg utvecklat ett sjÀlvstÀndigt författarskap som alltid - och pÄ de mest skilda sÀtt - vidrört moraliska, filosofiska och existentiella frÄgor. Inte minst i romanerna Röster och brus (2000) och Stoft och vind (2007), som bÄda utspelar sig pÄ Manhattan, dÀr Erixon under tjugo Är Äterkommande tillbringat perioder, blir detta tydligt.

Erixon delar nu sin tid mellan Stockholm och ett par tre olika platser i JĂ€mtland.