(10)

LasseMajas teaterbok

e-bok


Har du alltid drömt om att fÄ lösa brott tillsammans med Lasse och Maja i Valleby? NÀstan varenda barn i Sverige har lÀst böckerna om LasseMajas detektivbyrÄ, och nu kan man Àntligen kliva in i Valleby för att sjÀlv lösa mysterier framför en publik! Samla ihop nÄgra vÀnner, lite rekvisita, och börja repetera. Manusen hittar du i LasseMajas teaterbok!

I TÄgmysteriet försvinner tvÄ miljoner kronor frÄn ett nödbromsat tÄg - Àr det konduktören, serveringsflickan eller kanske lokföraren som Àr skyldig? I Orkestermysteriet fÄr en minst sagt udda orkester ett utpressningsbrev. I Diamantmysteriet försnillar nÄgon i guldbutiken diamanter pÄ löpande band, och i KÀrleksmysteriet begÄs en hemsk kupp mitt mellan pusskalaset och danstÀvlingen pÄ KÀrleksfestivalen.

PjÀserna Àr baserade pÄ mysterier ur böcker i serien LasseMajas detektivbyrÄ, och de Àr anpassade sÀrskilt för att passa att spela upp hemma eller i klassrummet. I boken finns ocksÄ tips om hur du gör snygga kostymer, bygger din egen rekvisita av sÄdant du har hemma, och kliver in i din roll som skÄdespelare, kostymör eller rekvisitör. Det finns plats för alla i arbetet med en teaterförestÀllning, Àven om man inte gillar att stÄ pÄ scen.

Att sjÀlv skapa och vara skÄdespelare i en teaterpjÀs baserad pÄ en favoritbok Àr bÄde kreativt och en vÀg till lÀsning. SÄ stig in i det vÀlbekanta Valleby, och bli detektiv, polis eller skurk för en stund. LÄt förestÀllningen börja!



3.8

10 recensioner