(287)

Landslaget enligt Lundh

ljudbok och e-bok


Olof Lundh har följt herrlandslaget sedan slutet av 1990-talet och inte missat mÄnga trÀningspass. Nu kan du följa hans resa med laget som kan försÀtta nationen i trans och fÄ mÀnniskor att gÄ in i ett sorgearbete. LÀs om konflikterna, agenterna, grupperingarna, stjÀrnorna, pamparna, mÀsterskapen och hur det kommer sig att Sveriges största folkrörelse vÀljer att lÀgga sina trÀningslÀger i ett land som inte respekterar mÀnskliga rÀttigheter.

Det hÀr Àr en rapport frÄn presslÀktaren och den mixade zonen, en titt bakom kulisserna och de vackra orden. Det hÀr Àr 20 berÀttelser om Sveriges mest Àlskade landslag.

"Den Àr en spÀnnande, lustfylld, intressant, avslöjande och ibland jÀvligt arg bok Olof vore inte Olof annars om svensk landslagsfotboll och sportjournalismens dystra framtid."

Mats Olsson, Expressen

“Beskrivningen av vuxenmobbningen inom landslaget Ă€r stundtals hĂ€pnadsvĂ€ckande... boken blottlĂ€gger samma tystnadskultur och osunda maktstrukturer som de senaste Ă„rens granskning av Svenska Akademien och kulturföreningen Forum visat inom kulturvĂ€rlden... Lundhs bok Ă€r en pedagogisk och viktig redogörelse över förehavanden hos ett förbund i desperat behov av transparens."

Helsingborgs Dagblad

“Lundh Ă€r en jobbig jĂ€vel och en stor förebild... FĂ„ journalister har den erfarenheten och förmĂ„gan att förmedla den sĂ„ lugnt, sakligt och proffsigt... Lundh gör sitt jobb strĂ„lande och boken ger mig mycket igenkĂ€nning ur ett journalistiskt perspektiv.”

BohuslÀnningen


UpplÀsare: Olof Lundh
LĂ€ngd:

3.4

287 recensioner

Lars

2023-03-28

En intressant bok som ger mig nya insikter i min stora hobby fotboll. Lundh ger ett mycket trovÀrdigt intryck dÀr han beskriver den inte sÄ glamorösa sidan av sporten. Intressant att se att det mygel som förekommer och vi förfasar oss över i andra lÀnder Àven förkommer till lika stor del i Sverige.

Anders

2021-08-08

En sĂ„dan hĂ€r bok har ett tydligt bĂ€st före datum. Kritiken mot Zlatan Ă€r ganska mild trots rubrikerna i media efter bokslĂ€ppet. Mycket tid i boken gĂ„r Ă„t för att driva en agenda mot fotbollsförbundet kring olika rĂ€ttvisefrĂ„gor. Även om det Ă€r relevant, sĂ„ ökar det inte direkt insynen för lĂ€saren kring landslaget. Tror Lundh har mĂ„nga kul ”storys” dĂ€r man kunde lĂ€rt kĂ€nna landslaget nĂ€rmre, som hade varit roligare att lĂ€sa/lyssna pĂ„. Nu blir boken med ett politiskt inslag med argumentation mot kommersialiseringen av den moderna fotbollen. Lite trist kan jag tycka, som hade förhoppningen pĂ„ lite mer roliga hĂ€ndelsebeskrivningar.

Linda

2021-08-08

Mycket intressant bok!