(0)

Labyrinten

e-bok


Och oron förlamade Hannes, sÄ att han som rett sig ur mÄnga svÄra knipor alldeles förföll till dÄdlöshet och onyttigt grubbel. Han frÄgade sig om han frÄn begynnelsen verkligen haft för avsikt att bedraga knektarna. Nej, det hade han icke. Men kunde han verkligen ha trott sig kapabel att anskaffa sÄ mycket jord som han i kontrakten utlovat?

Labyrinten Àr en novellsamling skriven av Hjalmar Bergman och gavs ut för första gÄngen 1931. Den innehÄller bland annat novellerna Holofernes, Hannes och knektarna, Han som hann och Labyrinten del I och II.

Hjalmar Bergman (1883-1931) var en svensk författare och ansÄgs vara en av de frÀmsta svenska prosaisterna under det tidiga 1900-talet. Han debuterade 1905 med "Maria, Jesu moder", men fick inte sitt genombrott förrÀn 1910 med romanen "Hans nÄds testamente". Hjalmar led av mental ohÀlsa under hela sitt liv och var under uppvÀxten svÄrt mobbad och mycket ensam, nÄgot som satte djupa spÄr. Han var plÄgad av sin sexuella lÀggning och hade vid sidan om sitt Àktenskap med Stina Lindberg flera relationer med yngre mÀn.