(147)

Känslor som kraft eller hinder : en handbok i känsloreglering

ljudbok och e-bok


När ilskan får en att vilja explodera eller rädslan förlamar en – kan man då ändå påverka hur man känner sig och agera smart? Även när känslorna är som starkast?

Känslor ger oss kraft, driv och fördjupar livsupplevelsen. Men de kan också göra att vi beter oss på sätt som vi inte förstår eller gillar, och bli ett hinder för oss.

Här ger två erfarna psykologer praktiska tips och strategier för hur vi kan hantera svåra känslor i vår vardag. De beskriver hur känslor fungerar, vad de vill säga oss och hur vi kan närma oss viktiga värden och mål i livet med hjälp av våra känslor – ibland genom att förhålla oss annorlunda till dem.

Boken är skriven för dig som vill få ökad känslokompetens och komma vidare när känslorna ställer sig i vägen för sådant som är viktigt för dig, som dina relationer eller din självrespekt.



3.8

147 recensioner

M

2023-08-20

Precis som titeln påvisar är detta en bok om hur vi gör för att använda våra känslor som en kraft och inte låta dom vara ett hinder för oss. Jag hade svårt att läsa boken från pärm till pärm då vissa kapitel hänvisar till andra kapitel så man hoppar fram och tillbaka i boken och har svårt att veta vilka delar man redan läst och inte.

hannaandersson1984

2022-12-21

Vart svårt att lyssna på som ljudbok

Fredrik

2021-05-27

Jättebra bok. Jobbar inom behandling och fann faktiskt mycket matnyttig kunskap kring känslor. Jag tror att gemeneman också kan ta till sig den här boken. Roligt att få begrepp som validering (vikten av att förstå sin upplevekse och ge sig rätten att ha den) och sekundära känslor (att man tex skäms för att man skäms) presenterade.