(544)

Kyss Karlsson i nacken

ljudbok


Karin Brunk Holmqvist Àr mottagare av PIRATENPRISET 2021

De Ă€r en udda samling, de som bor lĂ€ngs KnĂ€ppgökavĂ€gen utanför Vitaby pĂ„ Österlen. VĂ€gen heter egentligen inte sĂ„, men vad ska man annars kalla den, tycker systrarna Blenda och Johanna Nilsdotter som bott dĂ€r hela livet. De följer allt som sker i skydd bakom spetsgardinen och diskuterar ivrigt vad grannarna har för sig. Och nu för tiden gĂ€ller det att hĂ€nga med, för hemma hos den förnĂ€ma Louise försvinner det trosor frĂ„n tvĂ€ttlinan, Göte kuckelurar med Hjördis, ovanliga lövgrodor skuttar omkring i biologen Helmers trĂ€dgĂ„rd och det gĂ„r rykten om att kommunen tĂ€nker grĂ€va upp vĂ€gen och kanske Ă€ven tomterna intill.

KnÀppgökavÀgens stilla lunk Àr pÄ vÀg in i kaos, och grannarna tÀnker inte lÄta det ske. Gamla trÀtoÀmnen lÀggs Ät sidan och man samlas för att finna en lösning. Kommunen ska inte tro att man kan göra vad som helst pÄ landsbygden.

Ja, kyss Karlsson i nacken, som Blenda Nilsdotter brukar sÀga.



3.8

544 recensioner

kbsarkkinen

2024-03-24

Brunk gillar Àldre folk uppenbarligen och jag med! Deras visdomsord o vitsiga historia samt prövningar och sans Àr lÀrorikt o givande

x

2024-02-24

Lysande upplĂ€sning, som alltid nĂ€r Anton Körberg Ă€r i farten. Lite tunn historia 


Yvonne

2023-12-10

Det Àr en trevlig, lÀttsam och underhÄllande historia om personer som Àr lÀtta att tycka om.