(210)

Kvinnornas stad

ljudbok och e-bok


Succéförfattaren Elizabeth Gilbert Àr tillbaka med en ny storslagen och glittrande roman.

Sommaren 1940 anlÀnder nittonÄriga Vivian Morris till New York. Vivians talanger med nÄl och trÄd ansÄgs otillrÀckliga av internatskolan, men som sömmerska pÄ Teater Lily, hennes okonventionella faster Pegs charmiga men ökÀnda teater pÄ Manhattan, duger de alldeles utmÀrkt. Vivian hyllas av alla showgirls för att hon kan omvandla tygtrasor till kreationer vÀrdiga gudinnor.

I det som under kriget blir en mÀrklig kvinnostad försöker Vivian vara fri och göra det hon vill. Och nÀr legendariska skÄdespelerskan Edna Watson kommer för att spela i Teater Lilys mest ambitiösa show nÄgonsin, hÀnförs Vivian av magin som uppstÄr i denna gnistrande stjÀrnas kölvatten. Men lÀxor mÄste lÀras, och bittra misstag mÄste göras. Vivian inser att hon behöver lÀra sig att leva flera liv för att fÄ det hon vill ha.

Kvinnornas stad Àr en berÀttelse om kvinnor som har levt som de verkligen Àr, i otakt med ett Ärhundrade som inte riktigt kunde hÄlla jÀmna steg med dem.

Sagt om Alma Whittakers betydelsefulla upptÀckter:

"En udda, myllrande rik livsskildring om Alma Whittaker som vÀxer upp i Philadelphia pÄ 1800-talet." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"ett riktigt orangeri till roman Bered dig pÄ en stor lÀsupplevelse." Kenneth Gysing, Femina

"ett riktigt lÀsÀventyr. Jag kan inte beskriva den som nÄgot annat Àn en ren och skÀr lÀsfest pÄ 600 sidor." Annika Koldenius, SmÄlandsposten


UpplÀsare: Katharina Cohen
LĂ€ngd:

3.7

210 recensioner

burkstopp

2022-07-12

En berÀttelse som vÀxer och blir bÀttre allt eftersom

Sandra

2022-03-29

En vacker berÀttelse som svepte över mig som en frisk flÀkt. Underbart att höra om kvinnors gemenskap, sjÀlvstÀndighet, uppfinningsrikedom, begÀr och lustar.

jeanette.ejelov

2021-06-20

Älskar författaren sĂ„ förvĂ€ntningarna var kanske för höga. Hennes research för sina beskrivningar har varit fantastisk men huvudkaraktĂ€ren kĂ€nns lite enkelspĂ„rig. En underhĂ„llande bok men som man kanske inte kommer att behĂ„lla i hjĂ€rtat.