(1477)

Kvinnan som lekte med elden

ljudbok och e-bok


Dåden i Arboga 2015 och 2016 chockerade en hel värld. En redan trasig familj imploderade inför öppen ridå och Thomas Sjöberg bestämde sig för att göra en dokumentärfilm om gåtan Johanna Möller. I över tre års tid har de brevväxlat med varandra och Sjöberg har haft den exklusiva möjligheten att på nära håll följa Möllers resa mellan anstalterna och som första och hittills enda journalist intervjuat och filmat henne i fängelset. Men det går inte riktigt som han tänkt sig. Vändningarna i den här historien är många. Frågan är till slut, vem manipulerar vem?

Thomas Sjöberg är född 1958 och har varit verksam som journalist i mer än 40 år. Han har gjort sig känd som författare till uppmärksammade böcker som kombinerar känsligt tecknade personporträtt med nya avslöjanden om mäktiga män som Ingvar Kamprad, Berth Milton, Ingmar Bergman och Sveriges kung. Carl XVI Gustaf Den motvillige monarken, är en av de mest omtalade svenska böckerna i modern tid och blev en bästsäljande biografi. Thomas Sjöberg arbetar idag som programutvecklare av drama och dokumentär för teve, streamingtjänster och podcast.



3.4

1477 recensioner

Anonym

2024-03-03

Känns lite vinklad

Mikael

2024-02-16

Vem är isåfall skyldig? Alla kan ifrågasätta allt , hur skulle vårt rättssamhälle se ut, om alla får möjlighet att ge sin bild av vad som hänt? Att vrida å vända på det som hänt å beslutats??

Marianne

2022-09-18

Äv